Vo FNsP J. A. Reimana v Prešove zatiaľ lekári zmluvy nepodpisujú

04.12.2011 Prešov

Prešov 4. decembra (TASR) - Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) J.A. Reimana v Prešove sa od soboty 3. decembra pracuje na príprave nových pracovných zmlúv pre lekárov. TASR o tom informovala hovorkyňa zdravotníckeho zariadenia Renáta Koziaková s tým, že podpísať zmluvu zatiaľ neprišiel osobne ani jeden lekár.
\"Podľa sobotňajších pokynov Ministerstva zdravotníctva SR od včera pripravuje personálno-mzdový odbor FNsP J. A. Reimana Prešov nové zmluvy. Zároveň je pre lekárov otvorený aj počas víkendu, no do tejto chvíle sa ani jeden nedostavil k podpisu novej pracovnej zmluvy,\" konkretizovala hovorkyňa. Lekári tak zrejme budú čakať pred podpísaním zmlúv na ich posúdenie Lekárskym odborovým združením.
V piatok nenastúpilo do služby vo FNsP, pre ktorú platí naďalej núdzový stav, 118 lekárov. Ako sa môže toto číslo v prvý deň pracovného týždňa znížiť, je podľa Koziakovej nateraz otázne. \"K pondelkovej situácii sa vyjadríme zajtra po preverení aktuálneho stavu počtu lekárov na jednotlivých oddeleniach,\" poznamenala.
Zároveň dodala, že zdravotná starostlivosť je vo FNsP počas soboty a nedele zabezpečená v riadnom víkendovom režime. \"Do práce dnes nastúpili všetci lekári, ktorí boli v rozpise služieb,\" uzavrela Koziaková. 
 

Vyberte región